Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Seyirci Kalmayın!

CNN Türk'ün minicik programı pek hoşuma gidiyor. Adı: Seyirci Kalmayın... Ne zaman karşınıza çıkacağı belli değil.
Programların arasından kafasını bir anda uzatıveriyor ve 1.5 dakika içinde bilgi dağarcığımıza pek çok yeni bilgi ekleyip toplumsal farkındalık yaratıyor. Örneğin; yıllardır denizcilikle ilgilenmeme rağmen, zıpkınla vurulan balıkların tezgahlarda satılmasının yasak olduğunu bu program sayesinde öğrendim. Siz de, üzerinde zıpkın yarası bulunan balıkları tezgahlarda görürseniz, yanına yaklaşmayın. Hatta ilgililere ihbarda bulunun.
Cuma günü ekrana gelen bölümde ise çevre duyarlılığı konusunda harika bir mesaj verildi. Program ekibi bir alışveriş merkezinin girişine; üzerinde kağıt, plastik ve cam atıkların resmi bulunan üç çöp kutusunu yerleştirdiler. Biraz uzağına da boş bir cam şişe bıraktılar.
Program ekibi ve olaydan haberli olan müşteriler, cam şişeyi doğru kutuya atacak 'kahramanı' beklemeye başladılar. Biraz sonra genç bir adam eğilip şişeyi aldı ve cam atıkların yer aldığı kutuya attı. O anda büyük bir alkış tufanı koptu. Herkes gelip delikanlıyı tebrik etti.
'Günün kahramanı' ise son derece olağan bir eylemde bulunmasına rağmen kahraman ilan edilmesine şaşırmıştı.
Siz belki kısa yoldan kahraman olmak, takdir görmek ve bir anda günün televizyon şöhreti haline gelmek konusunda o genç kadar şanslı olamayabilirsiniz ama yine de çevreye seyirci kalmayın lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA