Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayatımız kiralık olmasın

Büyükçekmece Belediyesi, beş gencin kaybolması ile sonuçlanan faciadan sonra sahildeki işletmelerde ruhsatsız kiraya verilen deniz bisikletlerini toplatmış. Gecikmeli ama yerinde bir karar...
Benim asıl aklımın almadığı, gençlerin yakınlarının iddiası...
Buna göre; işletme sahibi, gençler geri dönmemesine rağmen kimseye haber vermemiş.
Sabah gelip de deniz bisikletini yine yerinde göremeyince, karakola başvurup hırsızlık ihbarında bulunmuş. Yani, tam bir gece boyunca o gençleri kaderlerine terk etmiş. Demek ki bu tür işletmelere kiralama ruhsatı verilirken, yeterli donanımdan önce, sahiplerinin vicdani ehliyetleri olup olmadığına bakılmalı!
Ben bu vesile ile bir başka tehlikeye dikkat çekmek istiyorum.
Hem de bu kez tekerlek kırılmadan yol göstermek niyetindeyim.
Pek çok tatil yöresinde 13-14 yaşında çocuklara motorsiklet ve ATV denilen dört tekerlekli arazi araçları kiralanıyor.
Hem de ehliyet filan sorulmadan...
O gençler de çılgınca akan trafiğin ortasında, o motorsikletlerin tepesinde, türlü akrobatik hareketi fütursuzca deneyip hem kendilerinin, hem de trafikteki diğer insanların hayatlarıyla oynuyorlar.
Gençlerin, hayatlarının baharında ölmemesi, ailelerinin acılara boğulmaması için 'henüz bir facia yaşanmadan' bu durumun denetim altına alınması adına yetki ve vicdan sahibi herkesi göreve davet ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA