Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Boğulma haberine boğulduk

Verileri, Ajans Press derlemiş. Okuyunca boğazıma bir yumruk oturdu. Ülkemizde son altı yılda 4 bin 700 kişi boğularak hayatını kaybetmiş.
2014 yaz sezonu da farklı geçmemiş. Mayıs ayı başından itibaren Türkiye genelinde dört ayda 2 bin 597 boğulma haberi yayınlanmış.
İstatistiklere göre, boğulmaların yüzde 95'i tedbirsizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanıyor.
Ölümlerin en büyük sebebi, tehlikeli bölgelerde suya girmek. Yani, tabelaların üzerine 'Burada yüzmek tehlikelidir' yazmak yeterli olmamış. Boğulan kişileri bilinçsizce kurtarmaya koşanlar da sulara kapılıp hayatını kaybetmiş.
Sayılar inanılır gibi değil. Bir yaz sezonunda tam 2 bin 500 kişi... Yahu Ada'ya çıkartma yaptığımız Kıbrıs Barış Harekatı'nda bile bu kadar şehit vermedik!
Daha önce yazdım, sonuç alıncaya dek yazmaya devam edeceğim: Yüzme, okullarda zorunlu ders olarak okutulsun ve beden eğitimi dersinin bir parçası olsun. Akıntıya karşı direnç, boğulma vakalarında ilk yardım, balıklama atlamanın tehlikeleri; çocuklara en azından teorik olarak belletilsin. İmkan bulabilen okulların öğrencileri, belediyelerin kapalı havuzlarında pratik eğitime de tabi tutulsun.
Sizi bilmem ama ben, iki yarımadadan oluşan bir ülkede, her yaz 2 bin 500 kişinin boğulması utancını daha fazla taşıyamayacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA