Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yıldıza hasret kaldık

Köşemize neredeyse her hafta katkı veren okurlarımızdan Kemal Kozan, ülkemizde eskisi kadar çok 'yıldız' yetişmemesine farklı bir yorum getirmiş:
"Merhaba Yüksel Bey; geçen haftaki yazılarınızın birinin sonunda '20 yıldır Megastar, 50 yıldır Süperstar çıkartamamışız' diye bitirmiştiniz. Bu yazınızdan yola çıkarak düşündüğümüzde Türkiye'de hemen her alanda çok uzun süredir yıldız çıkartamadığımız gerçeğine varıyoruz.
Spor (özellikle futbol), müzik, tiyatro, sinema, televizyon; hemen hemen her alanda yıldız diyebileceğimiz hiç kimse yok. Bu tespitime itiraz edenler olabilir. Hatta 'Falanca var, filanca var' diye isim de verebilirler.
Benim iddiam ise şu: Bugün her alanda, 'yıldız' diye kabul edilen popüler kişilerin resmini alıp sokakta rastgele kişilere sorsunlar, özel hayran kitlesi dışındaki hiç kimse bu kişileri gerçek isimleriyle bilemeyeceklerdir. Ya oynadığı dizinin adını verip 'Orada oynayan oyuncu' diyecekler, ya da dizide canlandırdığı karakterin adını söyleyeceklerdir.
Başka bir iddiam ise; spor, sanat ve televizyon alanında bir anket yapılıp 'Aklınıza gelen isimleri yazınız' diye sorulsa, cevap verebilenlerin yaş ortalamasının 60 civarında olacağını tahmin ediyorum. Çünkü halen sinema denince akla Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Türkan Şoray, müzikte Barış Manço, Cem Karaca, Emel Sayın, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, tiyatroda Nejat Uygur, Zeki Alasya, Metin Akpınar, televizyon deyince Cenk Koray, Uğur Dündar, futbolda Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın, Metin-Ali-Feyyaz geliyor.
İsmini yazamadıklarım bağışlasın, örnek olsun diye birkaç isimle geçiştirdim. Yoksa bu liste her alanda en az 50 kişi olur.
Şu anda sadece 'O' futbolcu oynuyor diye maça giden, sadece 'O' oyuncu rol alıyor diye sinemada, tiyatro gişelerinde kuyruğa giren seyirci de kalmadı. O izleyiciyi peşinden sürükleyecek 'yıldız'ımız da yok maalesef. Saygılarımla..."
YAZAR NOTU: Okurumuzun tespiti yerli yerinde. Ben ise bunun 'nedeni' üzerine kafa yormak istiyorum. Malum; yıldızlar, şehir ışıklarının olmadığı yerlerde daha çok ve daha parlak görünürler. Acaba medya bu kadar çeşitlenmese, televizyondan internete mecralar bu denli genişlemese, yıldızları fark etmemiz daha mı kolay olurdu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA