Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sil Baştan

Komedi dizilerinin ekrana tutunmakta güçlük çektiği şu günlerde sevgili Gani Müjde'nin Star TV için hazırladığı Sil Baştan dizisinden pek umutluydum.
Emre Kınay, Dilara Gönder, Murat Dalkılıç, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Cenk Ertan, Önder Açıkbaş gibi pek çok isim de yapımın iddiasını artırıyordu.
Hatta futbolcu Sergen Yalçın bile 'pastanın çileği' olarak kadronun en tepesine oturtulmuştu. Tema ise garantiliydi. Bizde üç kişi bir araya geldiğinde ya futbol, ya siyaset, ya da okul anıları konuşulur ya, Sil Baştan'ın içinde hepsinden vardı.
Gelin görün ki, senaryonun temelini oluşturan hikaye bana pek inandırıcı gelmedi. Yıllar sonra bir matematik öğretmeni çıkacak ve aralarında Milli Eğitim Bakanı, milli futbolcu, işadamı vs. bulunan sekiz öğrencisini para karşılığında mezun ettiğini itiraf edecek.
Başbakan da bu sekiz öğrenciyi 35 sene sonra yeniden o sınıfı tekrar okumaya 'mahkum' edecek. Fanteziyi geçtim, bilimkurgu gibi yani...
Hikaye, inandırıcılıktan uzak olmasına rağmen, sonsuz bir durum komedisi potansiyeli barındırıyor. Yani ekran paletinden kendine farklı bir renk seçmek isteyenlere alternatif oluşturabilir. Ancaaak...
Hepsine inanırım da; 1983 doğumlu Murat Dalkılıç ile 1966 doğumlu Tuna Orhan'ın lisede aynı sırada oturduğuna beni kimse ikna edemez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA