Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reklam güzel de...

Reklamdan etkilenmemek mümkün değil. Hangisinden mi? Hani şu annesi babası hayatta olmadığı için her sabah kalkıp işe giden, hayatını tek başına sürdürmeye çalışan 'küçük adam'la ilgili sigortacılık reklamından...
Bu reklamı izleyip de çoluk çocuğunun geleceği ile ilgili kaygı duymayan kimse yoktur herhalde. İnsanın -eğer yoksa- telefona sarılıp hemen sigorta yaptırası geliyor. Çünkü dış ses, çok önemli bir 'kaygıya' vurgu yapıyor: "Çocuğunuz sizin yaptıklarınızı yapamaz..."
Buraya kadar iyi hoş da reklamın rahatsız edici bir alt metni var. Yani bu ülkede anası babası olmayan çocuklar ortada kalacak, ziyan zebil olacakmış gibi bir 'algıya' sebep olabilir. Her ne kadar ağır aksak işlese de, uygulamada bazı aksaklık ve eksiklikler ortaya çıksa da bu ülkenin çok şükür ki çocukları esirgeyen, onları devlet güvencesi altına alan kurum ve kuruluşları var. Reklam, 'etkileyici olmak adına' devleti sanki es geçmiş gibime geliyor. İşin tuhaf tarafı, bu reklamı verenin bir 'devlet bankası' olması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA