Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şehrin caz hali

Akbank Caz Festivali'nin televizyondaki tanıtım klipleri her yıl neredeyse festivalin kendisinden bile daha çok konuşuluyor. Gelenek bu yıl da bozulmadı ve ortaya yine keyifle izlenen sıra dışı bir tanıtım filmi çıktı.
Siyahi müzisyen, saksafonunu İstanbul Boğazı'na doğru üflüyor. Şehir Hatları vapurundan, ezgiyi tamamlayan makamda bir düdük sesi geliyor.
Saksafoncu yeniden üflüyor, caz hayranı olduğu belli olan bizim Şehir Hatları kaptanı, düdüğüyle mezur'u tamamlıyor...
Geçenlerde TRT Belgesel kanalında Şehir Hatları vapurlarının personelinin günlük yaşamına pencere açan harika bir belgesel izlemiştim. Oradaki gerçek kaptan, bir Türk sanat müziği tutkunuydu. Mesai sonunda arkadaşlarına o enfes sesiyle bir klasik eser okudu ki, aman aman...
Bunca şeyi niye yazdım bilmiyorum. Zaman zaman eli dümen tutan bir deniz aşığı olarak, 'Boğaz'ın süvarilerine' bu vesileyle bir selamlama düdüğü de ben çakayım istedim herhalde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA