Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Düş gerçek oldu

Önemli bilgi, köşemizin fahri sinema danışmanı sevgili dostum iletişim uzmanı Nizam Eren'den geldi.
Yeşilçam, bir düşü gerçekleştirmişti.
Sinemamızın 100'üncü yılı için planlanan '100'üncü Yılda 100 Film' projesi hayata geçirilmişti.
3-10 Aralık haftasında gösterime çıkacak filmlerle bu sezon 104 yerli film vizyona girmiş olacak.

ARTIŞ İNANILMAZ
Beşer yıllık dönemlerde gösterime giren film sayısında da müthiş bir artış var: 2000 yılında sekiz yerli film vizyona girerken, bu sayı 2010'da 66, 2014'te ise 107'ye ulaşmış durumda.
Peki artışın sebepleri ne?
Dijital teknolojinin gelişmesi ve filmlerin ham maddeye gereksinim duymaması, filmlerin laboratuvarlarda rehin kalmaması, salon sayısının artması, genç nüfus, bir bilete bir bilet bedava kampanyaları, akıllı telefonlar ile her şeye kolayca ulaşılması gibi birçok neden film sayısının artmasına, dolayısı ile salonlara talebi doğuruyor.
Bu talep, yatırımcıları yeni salonlar açmaya zorlarken birçok kasaba ve şehirde yeni salonlar ile filmler 'son tüketiciye' kolayca ulaşabiliyor.
Sevgili Nizam Eren'in verdiği 'sayısal' bilgiler önemli. Filmlerimizin, yönetmenlerimizin, oyuncularımızın uluslararası alanda kazandığı ödülleri de buna dahil edersek; Yeşilçam'ın, 100'üncü yılını şanına yaraşır bir şekilde kutladığını söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA