Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Alkışlar TRT'ye

Yıllar sonra ilk kez bir TRT dizisi reyting listesinde birinci oldu. 'Diriliş: Ertuğrul' bu yönüyle gerçekten de TRT'nin dirilişini simgeliyor. İşte yıllardır TRT'nin yapması gereken buydu. Eğer adın 'kamu yayıncısı' ise, özellerin yapamayacağı işi yapacaksın. Çünkü imkan da sende, kudret de... Bu nedenle yıllardır kimse BBC'nin o görkemli, sanat yönü ağır basan, kalitesiyle parmak ısırtan dizilerinin yanına yaklaşamıyor. O nedenledir ki, dilimize yerleşen 'BBC dizisi gibi' sözü, televizyonculuk jargonunda kalitenin, ihtişamın karşılığı...
Güvenilir danışmanların rehberliğinde, işine özen gösteren yazarların elinden çıkma bir senaryo, müthiş bir isabetle seçilen oyuncu kadrosu.
Hollywood uzmanlarının el verdiği kostüm, dekor, efekt ve aksiyon sahneleri, son zamanlarda bizi en çok etkileyen, kökenlerimizi hatırlatan Dombra şarkısına benzer bir tema müziği... Sonuç: Tarihi bir diziyi izletmenin tek yönteminin 'harem aksiyonları' olmadığını kanıtlayan anıtsal bir eser.
Teşekkürler TRT, teşekkürler kalite ve özenin hakkını veren halkımız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA