Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İmam stand-up yaparsa...

Bu haftaki Yetenek Sizsiniz Türkiye müthiş bir sürpriz ile açıldı.
Asıl mesleği imamlık olan, Adapazarı'nda 3 ay boyunca vekil imam olarak görev yapan Selçuk Kızıldağ, yaptığı stand-up şovu ile hem şaşkınlık yarattı, hem de büyük alkış aldı.
Aslında Selçuk, memleketinde Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanmış. Kayıt yaptırmak için okula gittiklerinde babası, gördüğü manzaradan pek mutlu olmamış. Bir delikanlı, arkadan sarıldığı kıza kemanı nasıl tutacağını göstermeye çalışıyormuş.
Baba hemen vazgeçmiş. Demiş ki, "Yürü oğlum, İmam Hatip Lisesi'ne gidiyoruz.
Zaten ben senin göbek bağını bir arsaya gömmüştüm, oraya cami inşa ettiler. Senin imam olman lazım..." Selçuk, konuyu ilginç bir espri ile bağladı: "Yani bizim memlekette kariyeriniz, göbek bağınızın gömülü olduğu arsaya ne yapılacağına bağlıdır. Allah korumuş da başka bir şey inşa etmemişler oraya..."
Selçuk, imamlığı neden bıraktığını da esprili bir öyküyle anlattı.
Adapazarı'nda vefat eden Hayrettin Amca'nın oğlu rica etmiş: "Babamı yıkayıp selasını verir misiniz?"
Selçuk teklifte bulunmuş: "Sela kısmı kolay da, dilerseniz beraber yıkayalım babanızı..." Oğul, istememiş: "Ben babamı çok severdim, size 100 lira vereyim, siz yıkayın..." Selçuk atılmış: "Yahu Hayrettin Amca'yı ben de çok severdim. 100 lirayı ben vereyim, sen yıka..."
Sonra bakmış ki cemaatte bir gözü toprağa bakan çok sayıda yaşlı insan var, şehre inip aldığı kuru incir, ceviz vesaireyi yaşlılara dağıtmış.
Maksat, iyi besleyip hayatlarını uzatmak... Ama düşündüğü gibi olmamış.
Yaşlılar birer ikişer öbür dünyaya göçmeye başlayınca, bizimki imamlığı bırakıp gönlünde yatan sahne sanatçılığına dönmüş..
Bir hırsızın zorunluluktan imam kılığına girdiği Kertenkele dizisi için bir bardak suda fırtına koparanlara yeni ve çok daha sağlam bir malzeme mi çıktı dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA