Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yüzümde patlayan mermi

Çarşamba gecesi sabaha kadar rüyamda yüzüme sıkılan Kalaşnikof mermisini elimle tutmaya çalıştım. Kabus gecemde günün ilk ışıklarına kadar kaldırımdaki o Fransız polisin yerindeydim.
Son yıllarda televizyon izlerken karşıma çıkan en dehşet verici görüntüydü. Dergiyi basıp ölüm yağdıran teröristler, dışarı çıktıklarında bir polisi yaralıyorlar. Polis yerde kıvranırken, biri yanına yaklaşıyor. Zavallı polis, elini kaldırarak aman dilemeye çalışıyor ama nafile. Terörist, elindeki Kalaşnikof'un namlusunu doğrultup bir metreden polisin kafasına sıkıyor.
Özellikle CNN Türk o görüntüyü olduğu gibi, en az 20 kez ekrana getirdi. NTV'de de aynı görüntüleri izledim. Bir tek A Haber sorumlu davrandı. O anı montajda aradan çıkarıp öyle yayınladı. Neden sonra diğer kanalların da o sahneyi sansürlemek akıllarına geldi.
O görüntüyü izlerken İbrahim Tatlıses'i düşündüm. Eğer seyrettiyse kim bilir kendisini nasıl kötü hissetmiştir. Kalaşnikof mermisi ile kafasından vurulduğu o ana kim bilir nasıl ıstırap dolu bir ruh hali ile dönmüştür. Ben bile sabahı zor ederken, İbo kim bilir nasıl bir travma yaşamıştır.
Peki ya ekran karşısındaki çocuklar?
Sorumluluk. Lütfen biraz daha sorumluluk...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA