Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu tarz kimin?

Geçen yılın ekranda en fazla sükse yapan programı Bu Tarz Benim, TV 8'e transfer oldu ama Show TV aynı isimle, farklı jüri ve sunucu ile programı devam ettireceğini açıkladı. (Sunucu olarak Ebru Akel ile anlaşılmış)
Bu işte bir tuhaflık var. Benim bildiğim; formatlar kanallara satılmaz, sezonluğuna kiralanır. Yapımcı Production House, yeni bir kanalla sözleşme imzaladığına göre hukuken Show TV'nin aynı isimle bu formatı ekrana getirmesine olanak yok. Zaten Show TV'nin bu konudaki başvurusunun ilgili mahkeme tarafından reddedildiği bilgisine de ulaştım.
Mantığım ve hukuk bilgim, Show TV'nin çabasının beyhude olduğunu söylüyor. Yine de adalet terazisinin borsa gibi inip çıktığı şu günlerde neyin ne olacağı önceden kestirilemiyor. Bakalım hangi kanal gerçekten de 'Bu Tarz Benim' diyecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA