Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Neresi kuru sıkı?

Pek çoklarınız gibi dizilerden fena halde sıkılmış olmalıyım ki, fırsat buldukça kendimi tiyatro salonlarına atıyorum.
Size de tavsiye ederim, vallahi iyi geliyor. Bu kez de BKM'de sahnelenen Kuru Sıkı oyununu izledim ve bolca gülüp şahane vakit geçirdim.
Levent Kazak'ın hınzır kalemini seviyorum.
Çünkü her daim haznesinden mürekkep yerine sürpriz damlıyor. Kuru Sıkı da onun film senaryoları ve program metinleri gibi bir an düşmeyen temposuyla izleyiciyi sahneye odaklamayı başarıyor.
Oyun, televizyon dünyasına ve özellikle de şaka ve reality show programlarına eleştiri ile yüklü muzır bir selam sarkıtıyor.
Beş muazzam oyuncudan hangisine, nasıl övgüler düzsem bilemiyorum. Gökçe Bahadır'ı artık tutabilene aşk olsun. Hele oyunun başında bir 'vamp kadın gösterisi' var ki, aman aman...
Sadece aksiyon mu? Dramatik (hatta travmatik) sahneleri oya gibi işliyor. Mete Horozoğlu'ndan zaten emindim.
Hatta birkaç gün önce bu sütunlarda yeni sit-com projesine atıfta bulunup, 'Tam Mete'ye göre' diye yazmıştım. Fars türü komediyi de en az dram kadar iyi oynadığını görünce iyiden iyiye emin oldum.
Ulan İstanbul'un 'Hayati'si Beyti Engin, sektörün eğip büktüğü ilkesiz yönetmen rolünde harikalar yaratıyor.
Selin Uçer iki zıt karakteri ıslık çalar gibi rahat canlandırıyor.
Ama bir Bülent Alkış izledim ki, 'anlatılmaz yaşanır' cinsinden...
Biliyorum, isteyerek yapmıyor, 'yetenek taşmasından' kaynaklanıyor ama sahnede nasıl 'rol çalınacağının' adeta dersini veriyor.
Birbirinin kopyası, ağdalı, günü kurtarmak için çekilen dizilerden sıkılanlara Kuru Sıkı'yı tavsiye ediyorum. Adını inkar eden, 'dolu dolu' bir komedi. Biletler Biletix'de, oyun programı aşağıda:
20 Şubat Cuma-BKM, 21 Şubat Cumartesi-Sakarya AFA Kültür Merkezi, 24 Şubat Salı-Bursa Tayyare Kültür Merkezi, 27 Şubat Cuma-
BKM.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA