Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sahip çıkamadıklarımız

Aslında okurumuz Kemal Kozan'ın mektubu ulaşalı çok oldu ama yoğunluktan bir türlü sıra gelmedi. Yine de yazdıkları, güncelliğini yitirecek gibi değil. Çünkü memlekette telif hakları yerlerde sürünmeye devam ediyor.
İşte Kozan'ın haklı tespiti:
"Merhaba Yüksel Bey, yazıma geçenlerde internette okuduğum bir haber ile başlıyorum. Haberin konusu 'Öldükten sonra para kazanan ünlüler'di. Liste başını, yılda kazandığı 160 milyon dolarla Michael Jackson çekerken, sırasıyla Elvis Presley, Elizabeth Taylor gibi ünlülerle devam ediyordu. Bu listede benim ilgimi çeken iki isim ise hayatları boyunca toplam üçer film çeken, hayata veda edeli biri 40 diğeri, 60 yıl olan Bruce Lee ile James Dean'di. Ölümünden 60 yıl sonra bile varislerine yılda ortalama 5-10 milyon dolar civarında para kazandırmaya devam ediyorlar. Amerika'da durum böyleyken bir de ülkemize bakalım.
Rastladığım bir haberde rahmetli Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur hanımefendinin serzenişlerini izledik. Haberde rahmetli Müslüm Gürses'in vefatından önce okumasını bitirdiği Veda isimli albümünden kendisine ödenmesi gereken yüzde 25'lik payını alamadığını dile getiriyordu. Şimdi resim ortada; elin oğlu ölümünden 60 yıl sonra bile sanatçısına sahip çıkıp varislerine milyonlar kazandırmaya devam ederken biz vefat edeli henüz iki yıl bile olmayan, yaşadığı dönemde milyonları peşinden sürükleyen, her konseri izdihama dönüşen Müslüm Gürses'imize bile sahip çıkamamışız.
Belki Muhterem Hanım'ın alacağı yüzde 25'lik paya ihtiyacı olmayabilir. Ama ya ihtiyacı olanlar?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA