Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir çocuğu gülümsetmek

Bana göre insanlık adına yüreğimizi umutla dolduran, son günlerin en önemli haberi; bültenlerin son sıralarına, gazetelerin iç sayfalarına sıkışıp kaldı.
ABD'nin Florida eyaletinde 6 yaşındaki otizmli Glenn için annesi sürpriz bir doğum günü partisi organize etmişti. Anne, okuldaki 16 arkadaşına davet göndermesine rağmen partiye kimse gelmedi.
Kadın, Glenn'in üzgün fotoğrafı ile beraber çocuğunun yaşadığı hayal kırıklığını anlatan duygusal bir metni sosyal medyada paylaşınca, Florida'da adeta seferberlik ilan edildi. Bölge şerifi, özel bir helikopter kaldırıp çocuğun yaşadığı evin bahçesine indirdi.
Polisler ellerinde hediyelerle Glenn'i kucakladı. Kocaman kırmızı kamyonlarıyla eve gelen itfaiyeci amcaları, Glenn için özel olarak dikilmiş itfaiyeci üniformasını ve bareti giydirip onu kentin fahri itfaiyecisi ilan ettiler. Tanıyan, tanımayan kim varsa, hediyesini kapıp Glenn'in evine koştu. Ve otizmli çocuğun dudağındaki o gülümseme, dalga dalga önce Amerika'ya, oradan dünyaya ve ta benim evimin içine kadar yayılıp dudağımın köşesine konuverdi... Ne yazık ki, aynı haber bülteninin içinde DAİŞ militanlarının, yaşları 8 ile 14 arasında değişen çocukları toplayıp intihar bombacısı olarak eğittikleri görüntüler de vardı.
Bir yanda 'Glenn'i güldürmek' için seferber olanlar, diğer yanda 'önüne geleni öldürmek' için çocuk masumiyetini iğfal edenler...
Ya safımızı seçeceğiz, ya saflığımızı kaybedeceğiz. Şimdi karar vaktidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA