Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ne oldu size dostlar?

Show TV'deki Bu Tarz Benim final yaptı. Yeni sezonda nasıl bir formatla ekrana geleceği ise meçhul. İstenilen reytingi elde edemeyen ve eleme günü değişen TV 8'deki İşte Benim Stilim ise sallanmaya devam ediyor. Eh, sular azıcık durulduğuna göre, artık 'gerçekleri' söyleme zamanıdır:
Kemal Doğulu'yu konuk olduğum Beyaz Show'un kulisinde tanıdım. 10 dakikada birbirimize ısındık. Harika bir adam. Son derece sıcak, samimi ve mütevazı. Nur Yerlitaş'ı yıllardır tanırım ve çok severim. Bu sütunlarda en az bir beş yıldır 'Bu kadın tam televizyonunun aradığı karakter. Mutlaka ekranda görünmesi lazım' diye yazıp durdum. Nihayet bir moda yarışmasında keşfedildi ve fenomen haline geldi.
Cemil İpekçi hem karakterine, hem sanatına son derece saygı duyduğum bir modacı.
Aynı zamanda entelektüel kişiliği de beni çok etkilemiştir.
Onunla birkaç hafta boyunca ATV'de yayınlanan bir yarışmada beraber jüri üyeliği yapmıştık. Yakından tanıyınca, üstün meziyetlerini daha iyi keşfettim ve hayranlığım katlandı.
Bundan sonraki kelimemin 'Ancaaak...' olduğunu girizgahtan anlamışsınızdır. Zira onları moda yarışmalarının jüri koltuğunda izlediğim anlarda şoke oluyorum. O sıcacık, o neşeli, o harikulade insanlar gidiyor, yerlerine adeta birer 'reyting canavarı' geliyor.
Bu; stüdyoların havasından mıdır, önlerine konulan sudan mıdır bilmem... Kızlara öyle ağır hakaretlerde bulunuyor, öylesine kişisel eleştiriler yapıyor, giydiklerini değil, karakterlerini lime lime edecek öyle yorumlar yapıyorlar ki; şaşırıp kalıyorum.
35 yıldır bu mesleğin içindeyim.
Televizyonda 'sivri' görünmenin, reytingin olmazsa olmazı olduğunu ben de artık çok iyi biliyorum. Üstelik iki program arasındaki reyting rekabetinin mahkemelere taşındığının da farkındayım. Belli ki yapımcılar tarafından bir 'yönlendirme' olmasa da agresiflik adına bir 'özendirme' var. Ortamın bu gerginliği, bizimkileri daha 'saldırgan' olmaya itmiştir belki.
Ama sebep ne olursa olsun; gencecik kızları, hakarete varan eleştirilerle yerden yere vurup adeta arena aslanı gibi parçalamak ne kişiliğinize, ne kariyerinize yakışır...
Evet, o kızlar da şöhrete ulaşmak adına bu oyuna 'gönüllü' yazılmış olabilirler ama onlarınki çaresizlikten.
Peki ya siz bu kadar çaresiz misiniz? Asla... Sizler böyle bir tavır ortaya koyunca, sıradan vatandaş da eleştirmenin, yorum yapmanın sadece hakaret etmek ve çemkirmekten ibaret olduğuna inanıyor. Hele ki ülke ağır ağır da olsa bir barış ikliminin baharını yaşamaya başlamışken, milleti gerim gerim germenin ne manası var?
Diyeceğim o ki, sevgili dostlar; bu tarz sizin değil, asla da olamaz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA