Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Saracoğlu stadı büyülü mü?

Pazar gecesi Beyaz TV'deki Beyaz Futbol'u izliyorum. Birden stüdyonun ışıkları karartıldı. Fona bir gerilim müziği konuldu. Dr. Ahmet Çakar bir dosya kağıdı çıkardı. Üzerinde bir kale, bir kaleci, şut çeken bir futbolcu ve topun izlediği iki parabol (eğri) yer alıyordu. Dedi ki, "Şükrü Saracoğlu Stadı perili bir staddır. Evet evet, şaka yapmıyorum. Bugün bunu gözlerimle gördüm..."
Sonra anlatmaya koyuldu. Burak'ın aşırtma vuruşunda top aslında gol olmak üzereyken havada kendiliğinden sekmiş ve auta çıkmış... Adının önünde bilimsel bir titr taşıyan 'Doktor' Ahmet Çakar bunun normal fizik kurallarıyla açıklanamayacağını söyledi!
Sonra diğer yorumcu Sinan Engin sazı eline aldı. Dedi ki, "Kalenin orada görünmeyen ince bir ip ya da tel olabilir. Top oraya çarpıp yön değiştirmiştir. Örümcek kameranın teli filan olma ihtimali var. Lig TV'ye sorulsun lütfen..."
Beyaz Futbol oldu mu size Kara Büyü... Bir ara Dr. Ahmet Çakar, kaleci Volkan'ın bez bebeğini çıkarıp iğne saplayacak filan sandım... Sonra çok daha 'bilimsel'(!) bir iddia attı ortaya Ahmet Hoca. Topun içine çip yerleştirilebilir ve gönderilen manyetik dalgalar ile topun yönü değiştirilebilirmiş... Bu arada Rasim Ozan Kütahyalı "Bu maç tekrar edilmeli" diye bas bas bağırmaya başlamasın mı! Neyse ki orada Ertem Şener ve Abdülkerim Durmaz gibi iki aklıselim insan daha vardı da aklımdan şüphe etmekten vazgeçtim...
Pazar günü sosyal medya, spor programı yorumcularının 'üfürdüğü' bu saçma iddia ile çalkalandı. Haftaya aynı konu işlenirken, spor stüdyolarına üfürükçü hocalar da çağrılır mı bilmem ama bildiğim şu ki, o programları pazar geceleri çocuklar, gençler de izliyor.

SU KALDIRMIYOR
Siz programınızın şov dozunu artırmak için hurafelere balıklama dalabilirsiniz. Ama azıcık da ekran başındaki çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimine yaptığınız katkıyı(!) hesaba katın beyler... Ayrıca, futbol birikiminiz ve saygınlığınız bana göre bir futbol programını izletmeye yeter. Bunca saçma tuluata hiç gerek yok. Bu hamur, bundan fazla su kaldırmaz; benden söylemesi...
İşin aslını ise ben açıklayayım:
Kale arkasındaki vinçli kamera, Burak'ın şutunda topun kareden çıkması üzerine ani bir 'pan' hareketi ile topu tekrar yakalıyor. Bu esnada top, kameranın ani açı değişikliğinden kaynaklanan göz yanılsamasıyla havada sekiyormuş gibi görünüyor. Pozisyondaki topun, pilot kamera ve tali kameralarda 'düzgün' görünüp sadece vinçli kamerada sekiyormuş gibi görünmesi, bu gerçeği açıklıyor.
Duydum ki, Beyaz Futbol, Anadolu turnesine çıkıp 'sahne şovu' haline gelecekmiş. Haydi gösterinin adını da ben koyayım bari: 'Hisseli Şaibeler Kumpanyası...'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA