Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Saygı derken...

Dün Orhan Veli ile Ataol Behramoğlu'nun doğum günüydü. FOX'un Çalar Saati her iki şairi de unutmadı. Onları anmak üzere şiirlerini yayınladı. Ataol Behramoğlu'nun 'Öğrendim ki...' adlı şiiri kendi sesinden, Orhan Veli Kanık'ın 'İstanbul'u Dinliyorum' şiiri ise Müşfik Kenter'in muhteşem seslendirmesi ile ekrana taşındı.
Buraya kadar her şey iyi güzel. Her gün masasına yaydığı onlarca kitabı tanıtan, edebiyat düşkünü İsmail Küçükkaya'ya da teşekkür... Ama kağıda azıcık mısra karalamış biri olarak çok iyi bilirim ki; bir şair için en büyük zulüm ve işkence, şiirinin yarıda kesilmesidir. Hem Öğrendim ki, hem de İstanbul'u Dinliyorum, sabah telaşı içindeki bir haber bültenine sığmayacak kadar uzun şiirlerdi. Bu nedenle orta yerinde kesildiler. Ya bültene uygun uzunlukta şiirler seçilmeli ya da bülten, bu uzun şiirlere yer açacak şekilde düzenlenmeliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA