Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bukalemun hayvanı

Veteriner Niyazi Gül, Ata Demirer'in 15 yıl önceki unutulmaz televizyon şovu Korsan TV'de en çok güldüğüm tiplemelerden biriydi. Karakterin sinema filmine dönüştüğünü duyunca, Niyazi Gül Dörtnala'nın galasına ben de adeta dörtnala gittim.
Filmin ilk 20 dakikası bir kahkaha tufanı şeklinde geçiyor. Ama her komedi filmini zorlayan handikap orada da kendini gösteriyor. Konuyu toparlayıp, hikayeyi anlatıp kazasız belasız finale erme çabası... Böyle olunca espriler seyrekleşiyor, tempo düşüyor...
Yine de seçim öncesindeki şu gerilimi toprağa aktarmanın en eğlenceli yollarından birinin bu filme gitmek olduğunu düşünüyorum. Hele hayvanseverseniz, komik ama anlamlı mesajlarla keyfinizin iki katına çıkması garanti.
Aslında filmi taşıyan, oyunculuklar... Ata, yine bildiğiniz gibi... Adam ağzını büzüp kaşını bile kaldırsa insanları güldürüyor. Şebnem Bozoklu öyle sempatik, öyle sahiciydi ki, iki sıra öne uzanıp yanağından makas almamak için zor tuttum kendimi. Levent Ülgen'in mafya babası rolünde 'yan sanayi Kadir İnanır halleri' gerçekten de görülmeye değer. 'İngiliz uşak Süleyman' rolündeki Kevork Malikyan'a ise bayıldım. Göründüğü her sahnede büyük alkış aldı.
Ve... Demet Akbağ... Gerçekten de sinemacılık raconundaki 'Ve' iltifatını sonuna kadar hak ediyor. Eyyvah Eyvah'daki çakma Seda Sayan, Hükümet Kadın'daki Mardinli köy bilgesi, şimdi de sosyete gülü Şahmerdan... Birbirinden bu kadar farklı roller, bu kadar başarılı nasıl canlandırılır? Veteriner Niyazi Gül'ün ağzıyla, bu kadın 'bukalemun hayvanı' olmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA