Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Demir almak zamanı...

Sadun Boro... Dünyanın çevresini denizden kat eden ilk Türk... Bendeki deniz aşkının fitilini ateşleyen adam... Dünya denizlerini fethettikten sonra Marmara Adası'na gelmişti. Küçücük bir çocukken basmıştım ayağımı Kısmetim teknesinin küpeştesine... Siyahlı beyazlı kedisi Miço'nun kafasını okşadığım andan itibaren, 'Büyüyünce ne olacaksın?' diye soranlara 'Kum kosteri kaptanı' demeye başlamıştım... (Neden transatlantik değil? Çünkü Marmara Adası'nda gördüğüm en büyük gemiler kum kosterleriydi.)
Türkiye'nin tüm kıyılarını metre metre anlatan muhteşem rehber kitabı, benim kayığın baş altı dolabındadır her zaman. Ona göz atmadan rota belirlemem, demir almam... Kaptan, şimdi meçhule giden bir geminin kalktığı o limandan ayrıldı... Eminim öte dünyalarda da pek çok mavilik keşfedecek. Pruvan neta olsun kaptan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA