Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Turabi'ye kıyak mı?

Turabi, 'Survivor'da nasıl devam edebiliyor, doğrusu hayretler içindeyim. Benim hatırladığım, Acun onu şiddet ve tahrike yönelik kaba davranışlarından ötürü dört kez uyardı.
Sonuncusunu da cumartesi akşamı yaptı. Hatta "Bu konuda biz de hatalıyız. Çünkü böyle bir olayla karşılaşacağımızı ummadığımız için gerekli kural düzenlemelerini önceden yapamadık" dedi. Sonra da Turabi'yi "Boynundaki dokunulmazlık kolyesiyle doğrudan Kıbrıs'a değil, İstanbul'a gidersin" diye açıkça 'tehdit' etmek zorunda kaldı.
Bizim köşemize Turabi için okurlardan tepki mesajları yağıyor. Cumartesi günü okur köşemizde bunların bir kaçına yer vereceğim. Özellikle anneler endişeli. Erkek çocuklarının, Turabi gibi davranmaya başladığını gözlemleyip onun bu 'kötü rol model' halinden son derece şikayetçi olduklarını dile getiriyorlar. Turabi, elde ettiği 'Kıbrıs'a doğrudan gitme' hakkı nedeniyle artık seyircinin SMS tartısında cezalandırılamayacak.
Peki Turabi bu hakkı nasıl elde etti? Kızların birincisi Serenay'ı finalde mağlup ederek.
Peki bu final adil miydi?
Bence kesinlikle değildi. Çünkü tamamen 'erkek kas gücüne ve dayanıklılığına' prim veren bir yarışma seçilmişti. Bir direğe dakikalarca asılı kalmak için Serenay gibi zarif bir kızın değil, Turabi gibi hayatı dövüş sporlarıyla geçen bir erkeğin adale yapısına ihtiyaç vardı. Nitekim, Turabi sağ bacağını kilitleyip adale ve sinirlerini sakatlamak uğruna yarışmayı kazanarak Kıbrıs'a doğrudan gitme hakkını elde etti. Oysa bu final için güç, zeka, hafıza ve becerinin bileşkesi olan bir yarışma türü seçilmeliydi.
Nitekim pazar gecesi benzer bir dayanıklılık yarışmasında yine bir erkek yarışmacı, Doğukan dokunulmazlık kolyesinin sahibi oldu.
Çok yakından tanıdığım, karakterinden emin olduğum Acun'un tabii ki Turabi'nin getireceği reytinge asla ihtiyacı yok. Ama sanırım bu konuda fazla duygusal davranıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA