Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İyi ki doğdular

İsmail Küçükkaya, dün FOX Çalar Saat'te sanayici, işadamı Ayhan Şahenk ile şair Özdemir Asaf'ın doğum günleri olduğu için her ikisini de saygıyla andı. Doğrusu çok takdir ettim. Neden? Çünkü biz sevdiğimiz insanları hep ölüm yıldönümlerinde anarız. Aslında toprağa düştükleri günlerin yıldönümlerinde onları anmak, dini vecibelerle kurala bağlanmıştır. Yasin-i Şerif okunup onlara ve tüm ölmüşlerin ruhlarına gönderilir. Arzu ve imkana göre helva kavrulur, camilerde lokum ve gülsuyu dağıtılır, dileyen lokma hayrı da yapar, muhtaçlara sadaka verir. Ama biz öte dünyaya göçenleri medyada anmak için hep öldükleri günü bekleriz. Oysa öldükleri gün, bizi acılara terk ettikleri, özleme gark ettikleri günlerdir.
Asıl önemli olan, bize güzellikler, hoş anılar, bilgiler, ilkeler ve erdemler bahşetmek üzere dünyaya ayak bastıkları gün olmalıdır.
'İyi ki doğdular' demek, 'Keşke ölmeselerdi' demekten çok daha anlamlı geliyor bana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA