Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Televizyon liginin altın karması

Bu başlığa genellikle spor sayfalarında rastlarsınız. Sezon sonunda ligin en başarılı futbolcularından kurulu bir Altın Karma oluşturulur. Bunu genellikle FIFA ya da UEFA gibi futbolu yöneten kuruluşlar hazırlar ve açıklar. Yerel bazda ise bizim memleketin spor muhabirleri, yorumcuları, yazarları, editörleri tarafından titizlikle hazırlanan listeler de ilan edilir. Bu karmalarda yer bulabilmek, futbolcular açısından en az kupa kazanmak kadar önemlidir. Eh, televizyon sezonunun da sonuna geldiğimize göre; biz de yıl boyunca izleyicilerimizden gelen mesajları rehber alarak Televizyon Ligi'nin Altın Karması'nı açıklayabiliriz artık:

MÜGE ANLI İLE TATLI SERT:
Anlı ve ekibi, sezon boyunca yaptıkları 'muhteşem kurtarışlarla' karmanın kalesinde yer almayı sonuna kadar hak etti. Hayat kurtaran, kayıpları bulan, katilleri yakalayıp adaletin önüne çıkaran Müge'nin eldivenlerine sağlık!

KURTLAR VADİSİ PUSU:
Hangi kanala giderse gitsin, hangi takıma transfer olursa olsun; özel seyirci kitlesini de yanında götürüyor. Her televizyon yöneticisinin takımında görmek istediği gerçek bir star.

PARAMPARÇA:
Geçen yıl ilk kez mücadele ettiği ligde müthiş bir performans ortaya koyup takımının (Star TV) gururu oldu. Güçlü rakiplerinin tüm ataklarını kesip onlara şans vermedi.

KARADAYI:
İki sezonluk deneyimini bu sezon büyük bir temaşa keyfine dönüştürdü. Her bölümü sinema filmi tadındaydı. Böyle stoperin olsun, RTÜK'e 20 milyon borcun olsun...

BEYAZ SHOW:
Orta sahada tam bir görev adamı... 19 yıllık tecrübesine karşın hiçbir maçında nefesinin kesildiğine şahit olmadım. Bir 'oyuncunun' yetenek kadar, karakter açısından da güçlü olması gerektiğinin yaşayan kanıtı.

DADA DANDİNİSTA:
Her sezona saçını, başını, lakabını değiştirerek başlıyor ama cazibesinden ve yeteneğinden hiçbir şey kaybetmiyor.
Onun için 'deplasman' diye bir şey yok. Hangi sahada oynasa mutlak kazanıyor.

SÖYLEMEZSEM OLMAZ:
Sürekli değişim, dönüşüm ve yenilenme kararlılığı, onu sabah kuşağında zirveye taşıdı.
Zaman zaman çok sert oynasa da her takıma böyle 'hırslı' oyuncular lazım.

BEYAZ FUTBOL:
Hani bazı futbolcular vardır, son derece yeteneklidir ama ruhu futbolcu değildir, hafiften serseri bir tarza sahiptir.
Teknik direktör ne kadar kızsa da onu oynatmadan edemez. Beyaz Futbol da aynen öyle...

O SES TÜRKİYE:
Şahane bir yedek. Takımının ona en çok ihtiyacı olduğu günde kulübeden çıkıp maçın skorunu değiştiriveriyor. Geçen sezon bu mevkide pek çok şarkı yarışması denendi ama hiçbiri onun kadar verimli olamadı. ŞEREF MESELESİ: Yabancı kökenli olmasına rağmen. Türkiye'ye en iyi uyum sağlayan oyuncuydu. İyi paslar alamadığı için sezonun sonunu getiremedi ama karmaya girmeyi sonuna kadar hak etti.

SURVIVOR ALL STAR:
Bir oyuncu düşünün ki; tek başına bir takıma hem lig şampiyonluğunu, hem kupayı getirsin. tv8'i ihya eden Gol Kralı'na ayakta alkış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA