Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Büyük saygısızlık

Size Semahat Özdenses desem! Yeni kuşak pek bilmez ama orta yaşı aşkın Türk Sanat Müziği severlerin yüzüne hemen saygı dolu bir tebessüm yayılır.
Çünkü 'Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine', 'Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin' ve 'Dün Gece Mehtaba Dalıp Hep Seni Andım' gibi hepimizin bildiği ölümsüz şarkıların bestecisi ve kadife bir sesin sahibidir.
Meslektaşım Onur Akay'ın geçen hafta gönderdiği mesajı okuyunca yüreğim burkuldu. Sanatçının dört eserinin söz yazarı da olan Akay, Özdenses'in 7'nci ölüm yıldönümü için küçük bir anma töreni düzenlemek ve mezarını ziyaret etmek için İstanbul Kurtköy'deki Yeni Şıhlı Mezarlığı'na gitmiş.
Ama mezar tapusunun alınmadığını ve mezarının yapılmadığını görünce başından aşağı kaynar sular inmiş. Görevliler "6'ncı adada mezar taşı olmayan kabirlere bakacaksınız" demişler.
Akay, kardeşi ile birlikte saatlerce mezarı aramış ama bulamamış...
Akay bunu yazarlık yaptığı Aydınlık gazetesinde de dile getirmiş. Semahat Özdenses'in mezarı kayıp...
Bu ayıp kime yeter bilmiyorum.
Kadrolu sanatçısı olan TRT'ye mi, öldüğünde cenazesine çelenk gönderen Kültür Bakanlığı'na mı?
Bir de... Özdenses, şarkılarından gelecek tüm telif haklarını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bırakmıştı. Önce hangi kurum harekete geçer bilmiyorum. Ama bu ayıbı bir an önce ortadan kaldırmak, boyunlarının borcu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA