Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yurtta son durum

İki yaz dizisi var ki, her ikisi de devlete ait yetiştirme yurtları ekseninde gelişiyor. atv'deki Kırgın Çiçekler ile Kanal D'nin dizisi Yaz'ın Öyküsü'nde ailelerinin ihmali ya da ihtirası yüzünden kız yurtlarında büyümek zorunda kalan genç kızlar, baş karakter olarak karşımıza çıkıyorlar. Ancak her iki dizide de dikkatimi çeken bir durum var. Bizim yurtlarda kızlar diledikleri zaman dışarı çıkıp diledikleri saatte içeri girebiliyorlar. Örneğin; Yaz, bir gece yarısı en yakın arkadaşını da yanına alarak gece kulübüne gidebiliyor. Kızların erkek arkadaşları ise yurt kapılarında otomobilleriyle bekleyip onları diledikleri yere götürebiliyor ya da ellerini kollarını sallayarak yurda girip çıkabiliyorlar...
Tabii ki kız yurtlarının esir kampı gibi olmalarını arzuluyor filan değilim. Ama bu kadar rahatlık da fazla değil mi? Haydi diyelim ki yurt müdürleri, görevlileri ayakta uyuyor, peki ya bunların kapılarında bir kamera sistemi filan da mı olmaz?
Umarım bu diziler, kurt ve çakal sürülerini kız yurtlarının etrafına çekmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA