Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kahraman bakkal

Bugün köşeyi Kuzey Ege'ye ayırdım. Çünkü insanlar 'kendi dertlerinin' gündeme gelmesini istiyorlar. Siz bakmayın koca koca ana haber bültenlerinin yarısından fazlasının koalisyon haberlerine ayrıldığına... Milletin derdi başka...
Küçükkuyu'da yıllardır tanıdığım bir esnaf var. Adı Reşat Albayrak... Onu herkes 'Bayrakçı amca' olarak tanır. Soyadını hak etmek istercesine, bayram olsun olmasın, her yeri Türk bayrakları ile donatır. 55 yıldır bakkallık ve züccaciye işiyle uğraşır. Her zaman işinin başındadır.
Geçenlerde Küçükkuyu'daki dükkanının önünden geçerken, dikkatimi Albayrak'ın dükkanına astığı dev afişler çekti. Milletvekilinden belediye başkanına kadar herkese veryansın ediyordu. Sadece oy isterken hatırlanan esnafın nasıl kan ağladığından dem vuruyordu. Yanına gidip derdini dinledim. Kışın 8 bin nüfusu bulmayan Küçükkuyu'da tam 13 süpermarket açıldığını söylüyor, "Küçük esnafı bitirdiler. Biz onlarla nasıl rekabet edelim?" diyordu. Sözde 'mini market' diye açılan yerler, daha sonra gizlice büyütülüyor ve süpermarkete çevriliyormuş. Pek çok bakkal, bu yüzden kepenk kapatmak zorunda kalmış.
Ferhan Şensoy'un 'Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı' oyununu kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum. Görünen o ki, 30 yıldır memlekette değişen pek bir şey yok. Siz yine gidip süpermarketten alışveriş yapıyorsunuz ama cenazenize mahalle bakkalı geliyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA