Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şovunuz batsın!

Statlarda yakılan meşaleler, sporcu ve seyirci sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu nedenle FIFA tüm dünyada bu tür eylemleri şiddetle cezalandırıyor. Çünkü insan hayatından daha önemli bir şey yok. Peki bizde durum ne? Anlatayım...
D Smart'ta Fenerbahçe- Olympiakos maçını izliyorum. Afyon, şahane bir spor tesisine kavuşmuş. Anadolu'nun ortasında; modern tribünleriyle, harika aydınlatması ve pürüzsüz çim zeminiyle gerçek bir spor mabedine kavuşmuş olmanın keyfini yaşamaya hazırlanıyorum. Bir de maçın Afyon'da oynanması ilginç. Burası, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı, İstiklal mücadelesi veren Türk ordusunun, işgalci Yunan ordusunu bozguna uğrattığı yer... Aradan yıllar geçmiş. Savaşın yerini köklü bir dostluk almış. Artık kozlar, spor kuralları içinde sahada, centilmence paylaşılıyor. Üstelik Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Pereira, geçen yıl çalıştırdığı Olympiakos'u beş ay içinde hem lig, hem kupa şampiyonu yapmış. Yani maç her yönüyle izlenmeye değer... Ama o da ne? Maçın ortasında Fenerbahçe tribünlerinde meşaleler yanıyor. Ortalığı ateş ve duman kaplıyor. Peki maçı anlatan spiker ne dese beğenirsiniz? "Tribünlerde meşale şov başladı..."
Eğer siz FIFA'nın yasaklayıp şiddetle cezalandırdığı bir eylemi 'şov' diye sunarsanız, en hafif yorumuyla 'suç ve suçluya yataklık etmiş' olursunuz. Bunu 'şov' sanıp milleti topyekun zehirleyenlere, daha fazlasını yapmaları için cesaret aşılarsınız.
Meşale; eğitimin, aydınlığın, bilgeliğin sembolüdür. Tribünler ve ne dediğini bilmeyen spikerler hariç!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA