Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Belgesele doyacağız

Benim gibi belgeselseverlere müjdeli bir haberim var: Dünyanın en kaliteli, en çok izlenen belgesellerini yapan BBC Worldvide, 60 saatlik yüksek kaliteli belgesel paketi yayınlamak için TRT ile anlaştı. BBC Doğal Tarih Birimi'nin imzasını taşıyan yapımlar arasında Arabistan'ın Vahşi Yüzü, Afrika ve İnsan Gezegeni'nin yanı sıra ülkemizde ilk kez izleyicilerle buluşacak olan Yağmurlara Geri Sayım, Mega Doğa, Katil Balinalar, Uzak Dünyaların Gezgini, Bu Vahşi Yaşam ve Süper Dev Hayvanlar da yer alıyor.
İki yıllık geçerliliğe sahip anlaşma kapsamındaki programlar, TRT Belgesel kanalında ücretsiz olarak sunulacak. Anlaşma, BBC Earth'ün Nisan ayında Türkiye'de yayın hayatına başlamasının ardından BBC'nin tematik içeriğinin bölgedeki ağını genişletmesi açısından da önem taşıyor.
Yıllardır belgesel izleyebilmek için İz TV dışında yabancı kanalların yayın akışına mahkum olan ben, boşuna dört elle TRT Belgesel'e sarılmamışım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA