Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yok böyle güzellik!

TRT Belgesel kanalında tutkunu olduğum yeni programın adı; Bir Koşu Türkiye...
İki genç, son zamanların moda sporu 'sokak koşuculuğu' eşliğinde Türkiye'yi dolaşıyor. Duvarların üzerinde amuda kalkıyor, kubbelerde taklalar atıyor, su kemerlerinden zıplayıp meydanlardaki tarihi çeşmelerin önünde parendeler atıyorlar.
Gençleri en son Edirne'yi turlarken gördüm. Selimiye Camii'ni, Kırkpınar'ı, Tunca Nehri'ni hiç bu kadar güzel, hiç bu denli estetik bir şekilde ekrana getiren olmamıştı. Belgesel, en az iki sanat galerisini dolduracak kadar enfes fotoğraf kareleri ile bezeliydi.
Bir belgesel ancak bu kadar çok amaca hizmet edebilir. Hem sokak koşuculuğu sporunu tanıt, hem Türkiye'nin tarihi ve turistik değerlerini en estetik ve dinamik şekliyle ekrana taşı, hem de o güne dek tarihe, kültüre pek fazla ilgi göstermeyen gençleri bu vesile ile ekran başına topla... Başta, yapımcı Televizyonevi olmak üzere, kameramanından metin yazarına, montajcısından ışıkçısına kadar bu güzelliği bana yaşatan herkese sonsuz teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA