Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Femen çok haklı

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe maçındaki prezervatif reklamını görünce yüzüm kızardı. Ekranın altından geçen bant reklamda 'Ukrayna'da da yanınızdayız' yazıyordu.
Ne kadar saf, ne denli iyi niyetli olursanız olun, bu reklamın alt metnini kavramamaya olanak yok.
Ukraynalı kadınların güzelliği dillere destan. İş ziyareti ya da tatil için bu ülkeye giden Türk erkeklerinin dönüşte anlattıkları da malum... Fenerbahçe maçı için 'deplasmana' giden 'sporseverleri' motive etmeye çalıştığı her halinden belli olan reklamdaki ibare ise diplomatik kriz yaratacak kadar tehlikeli... 'Ukrayna maceraları' kahvehane sohbetlerinin konusu olabilir ama milyonların ekrana kilitlendiği bir maç yayını için fazla değil mi?
Kabahat bir de değil... Hem koca bir ulusu lekeleyeceksin, hem deplasmana giden her taraftarı 'potansiyel abazan' yerine koyacaksın, hem de futbolu sadece 'erkek kulpundan' tutup ekran başındaki kadınları yok sayacaksın.
Bu densizlik, kadın hakları konusunda yaptıkları sıra dışı eylemlerle adından söz ettiren Ukraynalı feminist grup FEMEN'in de dikkatinden kaçmadı. Grubun lideri Inna Shevchenko bir tepki tweet'i ile olayı uluslararası gündeme taşıdı. Dedi ki; "Ukrayna bir genelev değildir!"
FEMEN'in protestolarına dikkat çekmek için başvurduğu yöntem tartışılabilir. Ama bu konudaki haklılıkları tartışılmaz. Evet, Ukrayna bir genelev değildir. Tıpkı her Nataşa'nın fahişe olmadığı gibi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA