Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyiciye saygısızlık değil mi?

Okurumuz Murat Aydınoğlu, teknoloji bağımlılığının ekrandaki izdüşümüne işaret etmiş:
"Yüksel Bey merhaba, benim televizyonlardaki özellikle haber tartışma programları ile ilgili birkaç tespit ve şikayetim olacak. Ekranda bir sunucu, etrafında beş-altı konuk bir konuyu tartışırlarken (son zamanlarda yarışma programlarında da olmaya başladı) sunucu ve konuk arasında konuşma devam ederken geriye kalan konuklar ellerindeki tablet ya da akıllı telefonlarını kurcalamaya başlıyorlar. Sunucu ve diğer konuşmacının ne söylediğini hasbelkader dinliyorlar. Bir saatlik canlı yayında bile koca koca insanlar telefondan ayrılamıyorlar. Hem sunucu ve konuklara, hem de ekran karşısındakilere saygısızlık yapıldığını düşünüyorum.
Bu duruma aslında ilgili kanalın izin vermeyip tablet ya da telefonları ekrana taşımalarına engel olması gerekir. (Tablet ve akıllı telefon yokken ekranda telefonuyla uğraşan birini hatırlamıyorum) İyi çalışmalar dilerim."

YAZAR NOTU:
Okurumuzun saygı konusundaki hassasiyetine katılıyorum. Ama sosyal medyanın nimetlerinden faydalanan katılımcılar bu sayede programın daha dinamik ve interaktif hale gelmesini sağlıyorlar. Pek çok program, takipçilerin o anda verdikleri bilgiler sayesinde habercilik açısından cazip hale gelebiliyor. Yani okur nezdinde bu konuda azıcık esneklik ve hoşgörü gerekiyor sanki.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA