Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir lira için ölmek

Son günlerde ekranlarda sıkça dönen bir kamu spotu var. Dar gelirlileri sosyal güvenlik şemsiyesinden haberdar etmek için yapılmış bir kısa film. Orada deniliyor ki, "Eğer aylık geliriniz, asgari ücretin üçte birinden düşükse, devlet sizin tüm sağlık harcamalarınızı üstlenecektir..."
Benim için sosyal refah devletinin en önemli kriterlerinden biri, vatandaşın ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanma oranıdır.
Çünkü bu, başlı başına o ülkede insan hayatına verilen değerin ölçütüdür. Neyse ki son zamanlarda sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri çok daha geniş kitleleri memnun edecek bir boyut kazandı. Ama yine eksik ve aksak yönler olduğu bu kamu spotu ile meydana çıktı.
Bu ülkede aylık asgari ücret yaklaşık 1000 lira. Bunun üçte biri yaklaşık 333 liraya tekabül ediyor. Yani eğer sizin aylık geliriniz 334 lira ise yandınız. Çünkü bu durumda devletin özel sağlık hizmeti hakkından yararlanamıyorsunuz.
O zaman yapacağınız ilk iş, kendinize müsait bir mezar aramak...
Yahu ayda 334 lira ile 'yaşamak' mümkün mü? Şu özel sağlık hizmeti kapsamını, en azından asgari ücret eşiğine kadar yükseltsenize... Kaynak mı dediniz? O da aşağıda efendim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA