Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Makam farkı

Hep söylerim, bizim ülkemizde yerel medyaya yeteri kadar önem verilmiyor diye. Oysa halk; ana akım medyanın rutinleşmiş gündeminden ve sadece siyasilerin konuşmalarının manşete çıkarıldığı büyük gazetelerden fena halde sıkıldı.
Vatandaş; medyada kendini ve kendi sorunlarını görmek istiyor.
Bunun da yolu yerel medyayı güçlü kılmaktan geçiyor.
Pazartesi sabahı FOX'un Çalar Saat'inde İsmail Küçükkaya yine yerel gazetelerin manşetlerini ekrana taşıyordu.
Adana'daki gazetenin manşeti, ekranda sadece dört saniye kaldı. Ama verdikleri haber ülke çapındaydı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tüm ülkeye örnek olacak bir davranışta bulunmuş, belediyedeki tüm makam araçlarını elden çıkarmış. "Belediyemiz borç içindeyken bize makam arabalarında dolaşmak yakışmaz" deyip başta kendi aracı olmak üzere belediyedeki tüm makam arabası uygulamasına son vermiş.
Şimdi düşünün, Çukurova değil de Beşiktaş ya da Şişli Belediye Başkanı böyle bir uygulamaya girişseydi; tüm ulusal gazetelere manşet, tüm ana haber bültenlerine ilk haber olmaz mıydı?
Ülkeyi sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'den ibaret sayarak okuru ve izleyiciyi kendimizden nasıl da uzaklaştırıyoruz...
Bırakalım artık bu bölücülüğü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA