Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bize Berat’lar lazım

Bunca kasvetli haber arasında umut ve gurur verici bir gelişmeyi size duyurmakla bayram sabahınızı keyiflendireceğimi düşündüm.
Efendim, 360 kanalında cumartesi akşamları yayınlanan bir program var. İsmi, Bir Fikrin mi Var? Amacı, genç mucitlerin, girişimcilerin önünü açıp onlara fırsat yaratmak.
Programın yeni yayın dönemindeki ilk bölümünde herkes 7 yaşındaki Berat Uludağ'ı konuştu. Berat, 'çamurlu suyu temizleyen kaktüs' projesiyle finale çıkarken herkese parmak ısırttı. Bir kaktüs türü olan kaynanadili bitkisinin öz suyunu kullanarak kirli ve bulanık suların temizlenmesini sağlayan minik dahi Berat'ın projesi jüriden tam not alırken programa konuk jüri olarak katılan Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu'nun sözleri ayrıca ilgi çekiciydi.
Dr. Güllüoğlu, Berat'ın projesinden çok etkilendiğini belirtirken, Berat'ı Kızılay olarak destekleyeceklerini, projeyi ise özellikle Afrika'daki bataklıkları kurutmak için hayata geçirmek istediklerini söyledi.
Harikasın Berat!
Eminim, memleketteki terör bataklığını kurutacak proje de senin gibi aydın gençlerin zihninden çıkacak. Ha gayret...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA