Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

YaSaK hemşehrim!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hemen her seçim arifesinde olduğu gibi, yine tuhaf bir yasak kararının altına imza attı. Bu kez de içinde Besmele geçen, AK Parti'nin yeni seçim şarkısını veto etti. Neymiş efendim, 'Bismillahirrahmanirrahim' demek; dini, siyasete alet etmekmiş. Partilerin seçim kampanyalarında Türk bayrağı ya da dini motifler kullanılamazmış... Tövbe estağfurullah... Yahu bu ülkenin inanç sahibi cumhurbaşkanları, başbakanları açılışlar yaparken, konuşmalarına başlarken Besmele çekmiyor mu? En sade vatandaş bile sabah kalktığında, kapıdan çıktığında, işyerine girdiğinde, yeni bir işe başladığında 'Besmele' ile ruhunu yıkamıyor mu? 'Şefkatle merhamet eden Allah'ın adıyla' demeyi 'dini bir motif' olarak algılayıp değerlendirmek, her şeyden önce bu yüce dine inananlara saygısızlıktır. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede Besmele, Nemi suresinin 30'uncu ayeti olmasının yanı sıra, selamlaşma cümleleri ya da hayır dileme gibi hayatın içine işlemiş, günlük yaşamın konuşma diliyle bütünleşmiş bir güzelliktir. Bir parti, seçim kampanyasına başlarken 'Bismillahirrahmanirrahim' demeyecek de ne diyecek, söyler misiniz Allah aşkına? Ne yapıyorsak Allah adına, onun aşkına yapmıyor muyuz zaten! Bu kadar masum, bu kadar içten ve anlamlı bir ifadeyi bile 'propaganda aracı' olarak görüp değerlendiriyorsak, bu en samimi yola çıkış cümlesinden bile korkuyorsak(!) niye siyaset yapıyoruz ki o zaman?

BAYRAK MESELESİ
Gelelim bayrak meselesine... AK Parti'nin iki seçim önce kullandığı bayraklı klibe bayılmıştım. Taraflı tarafsız herkes; içinde vatan, millet aşkı duyan her vatandaş da sevmişti. Ülkenin dört bir yanından gelen insanlar, inmek üzere olan bayrağı, insandan köprü oluşturarak göndere çekip dalgalandırıyordu. O klip de YSK tarafından yasaklanmıştı. Yahu, vatanına milletine hizmet için yola çıkan partiler, kendilerine Türk bayrağını rehber almayacak da neyi alacak? Pek sayın YSK yetkilileri, şimdi size sormak istiyorum: Teröre tepki için düzenlenen 'Bayrağını al gel' mitinglerini Türk bayrağı yüzünden 'ırkçı ve kışkırtıcı' bulan HDP Lideri Selahattin Demirtaş'a bu 'anti-bayrakçı kampanyası' için herhangi bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA