Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Malzemeden çalmayın beyler!

Fenerbahçe-Galatasaray maçının oynandığı hafta İngiltere Premier Lig'inde de önemli bir karşılaşma vardı. Manchester United ile Manchester City arasında oynanan derbi karşılaşması 0-0 sona erdi. İki derbiyi karşılaştıran istatistikler ise son derece ilginç bir veriyi ortaya koyuyordu. İngiltere'deki karşılaşma her ne kadar golsüz sonuçlanmış olsa ve sadece iki şut kaleyi bulsa da, İngilizler bizden daha çok maç izlediler. Nasıl mı? Manchester derbisinde top 58 dakika 55 saniye oyunda kalırken, bizde bu oran 49 dakika 39 saniyeydi. Yani biz, İngiliz futbolseverlerden neredeyse 10 dakika daha az maç izledik. Onlar sahada maç seyrederken; biz taca, avuta vurulan topları, vakit geçirmek için yapılan türlü numaraları, futbolcuların hakeme itiraz etmek için bizden çaldıkları dakikaları izleyip durduk. Son 10 yılın gol istatistiklerine bakıldığında ise Manchester derbisinde maç başına 3.6 gol düşerken, Fenerbahçe- Galatasaray maçlarının gol ortalaması sadece ikide kaldı.
Şimdi ben bir futbol tüketicisi olarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup 'Bu adamlar benim futbolumun malzemesinden çalıyorlar. Bana eksik gramajlı futbol veriyorlar' diye şikayette bulunsam, tazminat alır mıyım, almaz mıyım?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA