Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ertuğrul'a seyirci uyarısı

'Diriliş: Ertuğrul', sadece TRT'nin değil, Türk televizyonculuğunun da yüz akı oldu. Ama her yapımın olduğu gibi Ertuğrul'un da seyirci nezdinde yapıcı eleştirilere ihtiyacı var.
Okurumuz Bayram Altıntoprak da severek izlediği 'Diriliş:
Ertuğrul'a tavsiyelerde bulunmuş: "Merhaba, iyi bir televizyon izleyicisi olarak son iki yıldır TRT Belgesel, haberler ve 'Güldür Güldür' haricinde TV izlemiyorum.
Son dönemdeki dizilerin benzerliği ve üç-dört hafta sonra senaryonun tıkanması beni dizilerden soğuttu. Bir de internetten yabancı dizi izlemeye alıştıktan sonra bizim yerli diziler işkenceye dönüştü. Asıl konuyu 'Diriliş: Ertuğrul' dizisine getireceğim. Önce bir örnek vermek istiyorum: İlk günden geçen sezona kadar 'Kurtlar Vadisi'nin hiçbir bölümünü kaçırmamıştım.
Aralıksız izlediğim dizi sırasında başka kanallara zap yapmaya başladım. Artık hangi diyaloğun ne kadar süreceğini ve ne konuşulacağını tahmin ettiğim için başka yerleri dolaşıp öyle devam ediyordum. Sonunda 'Kurtlar Vadisi' benim için bitti. Artık üç dakikalık diyaloğu bile çekemiyorum.
Şimdi geliyorum 'Diriliş:
Ertuğrul'a... İlk günden beri kaçırmadan ve beğenerek izlediğim tek dizi. Dönem dizilerini seviyorum ve yabancıların bu tarz filimlerinin neredeyse hepsini izliyorum. Ama son iki-üç bölümünde kumandam sağa sola kaymaya başladı. atv'nin 'Eve Dönüş' dizisine takılmaya başladım.
Bunun sebebi de senaristler... 'Diriliş:
Ertuğrul'un bir bölümünde neredeyse bir gün işlenmeye başlandı.
Senaryo akmıyor, seyirci sıkılmaya başladı.
Sanki konu ve hikaye yok.
600 yıllık bir tarihte bu kadar durgunluk olur mu?..
600 yıl (365x600= 219 bin gün) ve bunlar bir günü bir diziye sığdırıyor. Bir-iki bölüm daha böyle ilerler ise ben yokum.
Bir de anlamsız ve gereksiz şekilde birdenbire bir karakteri kötü yapıyorlar. Düşünmeden edemiyorsunuz, ben neresini kaçırdım da bu kadın hangi ara bu kadar kötü oldu? Kötü karaktere ihtiyaç varsa yeni bir eleman diziye girer. Böyle giderse Oğuz boyunun bütün kadınlarını sıra ile kötü yapacaklar.
Kötü olan da, birden süper karaktere bürünüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA