Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bip'e güvenme yanarsın

Paramparça dizisi bu hafta montajda 'paramparça' oldu. Küfürlü muhabbet, montajda bip'lenmeden olduğu gibi ekrana gelince televizyon başında çoluk çocuk diziyi izleyenler şoke oldu. Dizinin 45'inci bölümünde Ozan, annesi Dilara'yı Harun'la evde görünce annesi ve Harun'la tartıştıktan sonra arabasına sinirli bir şekilde bindi.
Yolda giderken Ozan, Harun'a "O..... çocuğu" dedi. Ama bu söz 'bip'siz olarak ekrana geldi.
Tabii ki ortada kasıt yok. Olsa olsa 'ihmal' var. Ama benim söyleyecek iki çift lafım da var:
Bir hafta içinde film uzunluğunda 100 dakikalık dizi çekmeye kalkarsan, aceleden böyle çarşafa dolanırsın işte. Ben bu sektörde dizinin yayınlanacağı akşam, yapımcı şirketin ikinci kaseti reklam arasında kanala yetiştirdiğine bile şahit oldum. Yani her şey ucu ucuna yetiştirilmeye çalışılınca böyle 'kontrolsüz' durumların ortaya çıkması çok normal. Bu durumda, 'Böyle bir hatayı kanalda kaseti izledikleri zaman nasıl görmezler?' filan diye düşünmek ise abesle iştigal.
Bir de senaristlere, yönetmenlere naçizane tavsiye: 'Nasıl olsa montajda bip'leriz' diye küfürlü diyalog yazıp çekmek çok riskli. Alın işte, diziyi yetiştireceğim diye günde 20 saat masadan kalkmayan yorgun bir montajcının hatası, bakın nelere mal oluyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA