Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eğlencenin yeni adı: Yüksek gerilim

Yine milletçe davul zarı gibi gerildik, 'tın tın' ötüyoruz.
Terörle mücadele, göçmen sorunu, sınırımızdaki üçüncü dünya savaşı tehlikesi yetmiyormuş gibi Meclis'te siyasetin dilinin giderek hakaret, küfür ve şiddete dönüşmesi, milletçe tansiyonumuza tavan yaptırdı.
Durum böyle olunca eğlence anlayışımız da değişti. Özellikle de televizyon, başlı başına bir yüksek gerilim hattı haline geldi.
Acun Ilıcalı'nın yeni girişimini son derece akılcı bulmuştum.
TV 8'i alıp tamamen bir eğlence kanalına dönüştürme fikri, ona bomboş bir kulvarda tek başına yarışma avantajı getirecekti. Nitekim kanal iki yılda pek çok güçlü rakibini geride bırakmayı başardı.
Peki millet TV 8'de ne seyredip eğleniyor?
Böyle Çok Daha Güzelsin, Songül Karlı ile Evlilik Yolunda, İşte Benim Stilim ve Survivor 2016.
Peki ne izlemiyor? Yetenek Sizsiniz Türkiye, Saba ile Oyuna Geldik, Şeffaf Oda...
Neden? Çünkü bu son üçünde kavga, stres, gerilim yok da ondan...
Yani millet, tercihini yüksek gerilimden yana kullanmayı artık alışkanlık haline getirdi.
Gerilmezse, eğlenemiyor...
Sabah; kocalar, eşlerinin kolundan tutup gardıroplarını darmadağın ediyorlar. Onlara kendi zevklerini adeta 'dikte' ediyor. Yetmiyor, torna tezgahından geçirir gibi estetik cerrahın masasına yatırıyor. Kadın isyan ediyor, kavgalar çıkıyor, hatta evliliğini yeniden gözden geçirenlere bile rastlanıyor.
Sonunda kadına 'Böyle Çok Daha Güzelsin' diyorlar... İzdivaç programlarının zaten şirazesi çoktan kaydı. Songül Karlı da TV 8 saflarında savaşa katıldı. Atışmalar, laf sokmalar, üçüncü sayfalara konu olacak hikayeler ve daha neler neler... Yuva kurmak bir yana, millet birbirinin 'yuvasını yapmak' için fırsat kolluyor.
Akşamüzerine doğru İşte Benim Stilim başlıyor. Allah o jüriye çelik gibi sinir mi vermiş, yoksa aldıkları ücret her türlü zorluğa göğüs germek için motivasyon ve dayanma gücü mü sağlamış bilinmez ama o çatal dilli kızlara sabretmek gerçekten de büyük mesele...
Ekran başındaki genç kızlar ise moda tüyolarından ziyade, laf sokma teknikleri üzerine 'master' yapıyorlar...
Survivor deseniz, zaten başlı başına bir gerilim filmi...
Daha ilk günün ardından 'Survivor karakolda bitebilir' diye yazmıştım. Geçen her gün, öngörümü kuvvetlendiriyor. Şu 'eğlence kanalına' bakar mısınız?
Eğlence anlayışımız; eski Roma'nın, Atina'nın vahşi arenaları düzeyine inmiş, farkında değiliz. Parmaklar ise hep aşağıyı gösteriyor.
Peki ya tüm kanallar arasında en çok izlenen gündüz programı hangisi? atv'deki Müge Anlı ile Tatlı Sert...
Diyeceğim o ki, bu kadar sinir bize yaramaz. Toplumca bunun sonu ya ülser, ya kanser.
Allah cümlemizi korusun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA