Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ve nihayet komik bir film

Bu yıl komedi filmi diye önümüze konulan vasat yapımların ardından damağımda kalan ekşi tadı gidermek için ağzımı 'Ali Kundilli-2' filmiyle çalkalamak bana çok iyi geldi.
Yapımcı Faruk Aksoy ile beraber filmin senaristliğini de üstlenen oyuncu Cem Gelinoğlu'nun son derece doğal bir komikliği var. İnsanları güldürmek için zorlamıyor, ayağımızın altını gıdıklamıyor, kendini canlı bir karikatür haline getirmiyor. Zaten beni en çok güldüren, anlatıcının son derece ciddi olduğu fıkralardır. Anlatan kişi, herkesten önce ve herkesten çok gülüyorsa, o fıkra beni güldürmez. Cem Gelinoğlu bu hataya düşmeyen bir komedyen.
Serinin ikinci filminde Ali Kundilli'nin karısı, karşımıza hamile olarak çıkıyor. Olan da bizim Ali'ye oluyor. Cem Gelinoğlu ile Faruk Aksoy; bir hamile kadının yaşadığı duygusal gel-gitlerin, gelip gelip de eşinin sahillerini vurmasını harika anlatmışlar. Hamilelik tabii ki zor ama kocanın bazı kaprisleri, imkansız istekleri, depresyonları, histeri krizlerini karşılaması çok daha zor. Evet, kadının biyolojisi ve kimyası, hormonlar yüzünden değişiyor ama bu laboratuvarın deney faresi de 'koca' oluyor! İşte bu olağanüstü durum, Gelinoğlu'nun komedisine muhteşem bir alt yapı oluşturmuş.
İşin içine Ali'nin bacanağının 'iktidar' sorunu, garip ve bir o kadar da komik bir mafyanın tehditleri ve Ayvalık'ın şahane doğası ile sıcacık insanları da katılınca ortaya gerçekten keyifle seyredilecek bir komedi filmi çıkmış.
Uzun süredir, galasında seyircilerin gülmekten koltukları tekmelediği, kahkahaların duvarlarda çınladığı bir film görmemiştim. Hele dizi ve filmlerin vazgeçilmez klişesi 'sahildeki bilge balıkçı' karakterine gönderme yapılan bir sahne var ki, hâlâ aklıma geldikçe gülüyorum. Zaten filmin finali de ünlü Pi'nin Yaşamı filmine zekice bir göndermeyle bitiyor. Bir tek, arabadan hortumla benzin çekilen sahnedeki 'belden aşağı mizah' çabasını abartılı ve gereksiz buldum. Eh o kadar kusur, kadı kızında da olur. Gerçekten gülmek isteyenlere, özellikle de bebek bekleyen çiftlere 'sakinleştirici' niyetine gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA