Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Sesin Yüzleri' silinmesin

İsminin anılmasına gerek görmeyen alçakgönüllü bir okurumuz, gölgede kalmış kaliteli bir programdan haberdar ediyor hepimizi: "Merhabalar Yüksel Bey, köşenizi yıllardır keyifle takip eden biriyim ancak e-posta atmam bugüne nasipmiş. 'Eskiden dublaj sanatçılarının ismini yazarlardı filmlerin sonunda' demiştiniz bir yazınızda, yanlış hatırlamıyorsam. Dublaja ve dublaj sanatçılarına merakım büyük. Kendi araştırmalarımla bu sesin sahibi kimdir, nedir, necidir, karınca kararınca bilgi edinmiştim.
Ancak TRT Türk ekranlarında Sesin Yüzleri adlı, dublaj sanatçılarıyla ilgili bir program olduğunu daha yeni internetten keşfettim.
Nasıl sevindim bilemezsiniz.
Hemen birkaç bölümüne bakıp 'Aslında şu isimler de çağrılsa ne iyi olur' diye düşünerek e-posta atmak aklıma geldi ama öğrendim ki TRT'de kanal birleşimi oluyormuş ve program yayından kaldırılmış. Bazı ilgili insanlar sosyal medya ve elektronik postalar aracılığıyla kanala ulaşmaya çalışmışlar ama mevzu şu an ne durumda bilemiyorum.
Eminim ki benim gibi, dublaj emektarlarına merakı olup bu programdan haberi bile olmayan insanlar var.
TRT bu nadide programı keşke TRT 1 veya TRT Haber ekranlarında bizlere daha fazla reklam yaparak sunsaydı, daha çok insana ulaşırdı. Ben internette rastlamasam varlığından haberim bile olmayacaktı.
Sizden ricam, bu konuya kısa da olsa köşenizde yer vermeniz ve haberi olmayan benim gibi meraklılara programı duyurmanız.
TRT kaliteli işler yapmaya gayret ediyor. Bu programla da emektarlarımıza bir vefa borcu ödenmiş oluyordu belki. İsmime gerek yok, önemli olan programdan insanları haberdar etmemiz ve yayından kalkan programın tekrar ekrana gelmesi için sesimizi duyurmuş olmamız.
Cümlelerim çok dağınık oldu, affınıza sığınıyorum.
Yazılarınız ve emeğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA