Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çirkin kanalların fişi çekiliyor

Geçen ay bu sütunlarda uydudan yayın yapan bazı 'sözde' televizyon kanallarına isyan etmiştim. Bilmem ne uzatan, yatakta şaha kaldıran, ne idüğü belirsiz ilaçları hem ahlaka, hem toplum sağlığına aykırı şekilde çirkin tanıtımlarla pazarlayan, merdiven altı ballardan kalp durduran zayıflama haplarına kadar 'tehlikeli' olan her şeyi büyük bir umursamazlıkla kara dönüştürmeye çalışanlara isyan edip RTÜK'ü göreve çağırmıştım.
O yazıda milyar dolarlık bir pazara sahip bu çirkin ticaretin kendi mafyasını doğurduğunu söyleyerek, büyük tehlikeye dikkat çekmiştim.
Sonunda RTÜK harekete geçti. Üst Kurul, 6112 sayılı kanunun 29'uncu maddesinin 3'üncü fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasını kararlaştırdı.
Bu çerçevede; Yeşil Vadi TV, Atlas TV, Can TV, A Cinema TV, Tarz Moda, Animalbox, Cinemax, The Box, The West, M. Ankara, Club Max TV, Ful Aksiyon, Mastika TV, Tosun TV, Ezo TV, Civan TV ve Arabesk Melodi TV kapatılacak. Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacak.
Bu benim şahsi hukuk zaferim mi? Asla değil. Çünkü bu rezillikten benim gibi rahatsızlık duyan, isyan eden çok sayıda izleyici olduğunu biliyorum. Peki kanallar kapatılınca, her şey güllük gülistanlık mı olacak? Tabii ki değil. Kötü niyetli tüccarlar yine kendilerine kara delikler bulup zehirli dillerini o kovuktan uzatmaya çalışacaklar. Ama olsun; bu da en azından iyi bir başlangıç.
Kanal kilidinden habersiz pek çok vatandaş, en azından bir süreliğine 'Ben yokken çocuğum bu kanalları izler mi?' kaygısından kurtulacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA