Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte bunun için fenomen

Son aylarda en çok etkilendiğim dizi sahnesiydi. atv ekranlarının fenomen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da konu edilen bir anne babanın zorlu tercihi, ünlü film Sophie'nin Seçimi'ni bile geride bırakacak cinstendi.
O bölümü Türkiye'nin yarısından fazlası izledi ama ben izlemeyenler için özet geçeyim:
'Ayşen' ile kocası 'Civciv', yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşmışlardı.
Sonunda kader yüzlerine güldü ve 'Ayşen' hamile kaldı. Bu arada 'Ayşen'in kardeşi 'Hatice' de üçüncü çocuğuna hamile kalmıştı.
'Ayşen'in zamanı geldi.
Dördü, hep birlikte hastaneye yetişmek için otomobile bindiler. Araçları kavşakta bir kamyonla çarpıştı.
'Hatice'nin bebeği kurtuldu ama 'Ayşen'inki anne karnında öldü. Aracı kullanan 'Enişte', kendini kazadan sorumlu tuttu. Zaten bir kız, bir erkek iki evlatları vardı. Ama 'Ayşen' ile 'Civciv'in kaybının telafisi yoktu. 'Enişte', yeni doğan bebeklerini sanki 'Ayşen' doğurmuş, kendi bebekleri de kazada anne karnında ölmüş gibi gösterme kararını eşine açıklayıp "Buna evet der misin?" diye sordu.
'Hatice' dedi ki: "Doğurduğu çocuğu başkasına veren anne olmaya mı 'Evet' diyeyim, yoksa çocuğunu kız kardeşinden esirgeyen kadın olmaya mı 'Evet' diyeyim?" Kolay karar değildi gerçekten. Ama kocasının teklifini kabul etti, yavrusunu kız kardeşine vermeye razı oldu. Hastaneyi ayarlamak ise bu 'organize' aile için çocuk oyuncağıydı. Her şeyden habersiz 'Ayşen-Civciv' çifti, yıllarca bekledikleri yavrularını bağırlarına basmanın mutluluğu ile yeğenlerini kaybetmenin hüznünü bir arada yaşadılar.
'Ayşen'in memesini reddedip teyzesi (yani gerçek annesi) 'Hatice'nin göğsünü emen bebeğin o haline ise yürek dayanmadı.
Olaydan bir tek mafya babası 'Hızır Reis'in haberi vardı. Fedakar 'Enişte'yi kucaklayıp şöyle dedi: "Bir de bana baba diyorlar ya, yanlış... Sen benim ömrümde gördüğüm en büyük babasın..." Herkes gibi ben de kendimi o fedakar babanın yerine koydum.
Hangi vicdan azabı daha ağır gelirdi bana acaba... Kıymetli bir bebeğin hayatına mal olmak mı, yoksa öz evladını yaban kucaklara terk etmek mi? Bilemedim...
Eşkıya'nın senaristleri Raci Şaşmaz ve Bahadır Özener'e bir kez daha helal olsun... Reytinglere 'tesadüfen' hükümdar olunmuyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA