Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Peki ya annesizler?

Yarın Anneler Günü...
Hayattakilerin ellerinden öpmek, aramızda olmayanları hasretle yad etmek için önemli bir vesile. Ama bu anlamlı günün giderek 'ticari' bir hale dönüştürülmesi, her yıl biraz daha tepkiyle karşılanıyor.
İsmini vermek istemeyen bir okurumuz (Nedenini yazının sonunda anlayacaksınız) ise televizyonda, radyoda, billboardlarda adeta 'bombardımana' tabi tutulan 'öksüzlerin' dramına dikkat çekmiş:
"Yüksel Bey merhaba; uzun uzadıya övgüleri geçip hemen konuya girmek istedim. Malum, önümüzde Anneler Günü var.
Çok şükür ki annem de, babam da hayattalar.
Ancak işyerimde hemen yan masamda oturan arkadaşım annesini yeni kaybetti, acısı henüz çok taze. Gün içinde dinlediğimiz radyoda ya da televizyonda Anneler Günü ile ilgili aniden çıkan reklamlar var ya, işte ben onlara takıldım. Köşenizin ne kadar okunduğunu hesaba katarak reklam verenlere naçizane bir hatırlatma yapma gereğini hissettim. Anne ve babalarımızın yeri tüm evlatlar için çok büyük. Ailesine değer veren bir evlat böyle önemli günleri zaten atlamayacaktır.
Ama bir rant haline dönüşen özel gün kutlamalarında yapılan bu reklamlar bazılarını üzüp incitiyor. Ben her reklamda kanalı değiştirme gereği hissediyorum ve reklam veren firma ile ilgili düşüncelerim de olumsuz yöne kayıyor. Sizin aracılığınızla reklam verenlerden bu konuda hassasiyet beklediğimizi belirtmek istedim.
Övgüleri en sona bırakmak istedim. 10 yıl süreyle Edremit'te yerel medyada çeşitli görevlerde bulundum.
Görüş ayırt etmeksizin tüm gazeteleri okumaya gayret ederim. Sabah Gazetesi'nde ise ilk olarak baktığım sizin köşeniz oluyor.
Hem Edremit Körfezi'ne yaptığınız katkılar, hem de tarafsız yazılarınız için teşekkür ederim. Çalışmalarınızın ve başarılarınız devamı dileğiyle iyi akşamlar... (NOT: Eğer yazımı köşenizde değerlendirmek isterseniz, arkadaşımı da rencide etmemek adına isimsiz olmasını rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA