Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Onlar karalıyor, biz seyrediyoruz...

Geçtiğimiz çarşamba CBS'in Criminal Minds: Beyond Borders dizisindeki çirkin Antalya görüntüsü eşliğindeki algı operasyonunu gündeme getirmiş, Türkiye'nin turizminin nasıl baltalanmaya çalışıldığını belgelemiştim. Okurlarımız bu habere büyük ilgi gösterdi. Köşemizin gediklilerinden Haluk Zırh da bu konuya duyarsız kalmayanlardan:
"Merhaba Yüksel Bey, Amerikan dizisinde Türkiye'nin imajının kötü gösterildiğini yazmışsınız, doğrudur. Ben seyretmiyorum ama gözü kapalı inanırım yazdıklarınıza. Türkiye'de çevrilmiş birçok yabancı filmde özellikle Bond filmlerinde Türkiye'yi bir Arap ülkesi gibi gösterirler. (Sanırım özel dekorlar yapılarak bunları sağlıyorlar) Bunu filmciler yapar da, bizim Türk yetkililer niye bir şey yapmaz, onu da anlamış değilim. Yani film yapımcıları, her zaman bizi bir Arap ülkesi olarak göstermeyi tercih etmişlerdir. Ülkelerini idare edenlerden talimatlar alarak bunları yapıyorlar. Türkiye'nin yurt dışında imajının iyi olmasını hiçbir zaman istemediler ve istemeyecekler de... Bakın Avrupa Birliği diyorlar; ne ülkeler alındı, bize hâlâ bahaneler üretiyorlar. Ülkem konusunda söz sahibi olsam, 'Siz alsanız da biz girmiyoruz' der, keser atarım yaralı parmağı.
Bu konuda çok şey var yazılacak ama sizi daha fazla rahatsız etmeyeyim. Bize bu dünyada dost ülke yok, inanın buna.... Kolay gelsin..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA