Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dan dan ‘dank’ edince!

Aşağıda bir kısmını okuyacağınız yazıyı ta 13 Kasım 2015'te, Aşk Yeniden dizisiyle ilgili yazmıştım:
"Yeni bölüm fragmanında izledim. Birileri Zeynep'i zehirlemiş. Kadıncağız hastanede can çekişirken, onu zehirleyen adam, 'Hâlâ ağzından kan gelmedi mi?' diye soruyordu.
Senaryolarda kadını sürekli hedef tahtasına yerleştirdiğimiz ve aşkın yanına 'Ya benim olacaksın, ya kara toprağın' cümlesini iliştirmekten vazgeçmediğimiz sürece gerçek aşk dizisi izleyemeyeceğiz galiba. Sonra da birbirimize şaşkın şaşkın soracağız, 'Bu kadın cinayetleri niye bitmiyor?' diye.
Madem sözü aşkın şiddetinden açtık, müzik dünyası ile devam edelim.
Gülşen'in yeni şarkısı 'Dan Dan', bu aralar radyo ve müzik kanallarında en fazla yayınlanan şarkılardan biri.
Nakarat bölümünün sözleri şöyle:
'Ya beni gelip alırsın buradan, ya da bir ses duyarsın oradan/Öldürürüm kendimi/Dan/dan/dan/dan/dan/dan!/ Blöf yok valla billa, bana sen lazım illa güzellikle veya zorla, zorla, zorla...'
Pöh! Ben neden söz ediyorum ki! Bu ülkenin bir mahkeme heyeti, sevgilisini 15 yerinden bıçaklayarak öldüren adama 'Aşırı sevgiden yapmıştır' dedikten sonra..."
Şimdi durup dururken arşivde neden turluyorum dersiniz? Onu da anlatayım:
RTÜK, Gülşen'in şarkısına intiharı ve şiddeti özendirdiği için ceza vermiş. Ne zaman? Geçen hafta. Yani benim 'uyarı' yazımdan tam altı ay sonra... Şarkıya klipler çekilmiş. Dan Dan gece kulüplerinin demirbaşı olmuş, listelere birkaç kez girip çıkmış, hatta unutulmaya yüz tutmuş. Peki RTÜK'ün cezası neye yaradı?
Şarkıyı yeniden hatırlamaya!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA