Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dini programlarda çıldırtan sorular

Televizyonlardaki dini içerikli programları önemsiyorum. Çünkü ülkemizde din eğitimiyle ilgili önemli bir boşluğu doldurmaya çalışıyorlar. Programları izlerken vatandaşın din konusunda gerçek bilgiye nasıl ihtiyaç duyduğunu, kafasını karıştırmaya çalışanlarla nasıl içten içe mücadele ettiğini gözlemliyorum.
Ancak Ramazan boyunca devam eden iftar ve sahur programlarının, bizzat canlı yayında soru yöneltenler tarafından 'provoke edildiğini' görüp üzülüyorum. Bazen öyle mantık dışı, öyle saçma sapan sorular geliyor ki, programın uhrevi havası bir anda yok olup ortaya en cıvığından bir talk show programı çıkıyor.
Ben bu programlarda 'Kardeşin kardeşi öldürmesi günah mıdır?' ya da 'Odama Justin Bieber posteri astım, günaha girmiş miyimdir?' diye soranları gördüm. Hatta daha da ileri gidip 'Kocamın kardeşi ile yatıyorum, günahı nedir?' diyerek ilahiyat profesörünü şoka uğratanlara bile rastladım.
İlk tavsiyem, vatandaşa: Lütfen soracağınız soruyu önce mantık süzgecinden geçirin. Aklınıza geleni, sırf ekrana çıkmak ve oradan hısım akrabaya selam göndermek için sormayın. İkinci tavsiyem, program yapımcılarına: Lütfen soru soracakları ve onların hangi soruyu yönelteceklerini önceden öğrenip elekten geçirin. Yoksa günahı, vebali boynunuza dolanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA