Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Entrikadan gerilim yazarlığına

Bu köşeyi okuduğunuza göre televizyonla ilgilisiniz demektir. Eh, televizyonla ilgili olduğunuza göre de Nuran Devres ismini biliyorsunuzdur.
Devres, sektörün en çok tanınan senaristlerinden. Kara Melek, Melekler Adası, Kanun Savaşçıları, Benim İçin Ağlama ve Bize Ne Oldu? gibi ses getirmiş dizilerin senaristi olan Devres'in, Türkiye'nin ilk kadın televizyon spikeri olduğunu da pek az kimse bilir. Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi İngiliz ve Amerikan Edebiyatı Bölümü mezunu olan Devres, bir süredir dizi senaristliğine ara vermişti. Meğer müthiş bir roman yazıyormuş...
Devres'in Melek-i Tavus isimli romanı beni, futbol deyimi ile 'ters köşeye' yatırdı. Televizyon dizilerinde sürekli büyük kent insanlarının entrikalı yaşamlarını kaleme alan Devres, bu kez bir solukta okunacak bir gerilim/korku romanı yazmış. Melek-i Tavus, sadece bir roman olmakla yetinmiyor, sırlarla dolu bir toplum olan Yezidilerin bilinmeyen yaşamlarına ve dini ritüellerine ışık tutarak bir 'belgesel' misyonu da üstleniyor. Dizi olur mu bilmem ama bu romandan şahane bir film çıkabilir.
Devres, kitabını benim için şöyle imzalamış: "Sevgili Yüksel Aytuğ'a... Entrikaların kirliliğinden gerilim-korku yazarlığına geçtim. İyi etmiş miyim?"
Öyle iyi etmişsin ki Nuran Devres, öyle iyi etmişsin ki... Umarım bu eser; hep aynı sularda, hep aynı kayaya toslayan senaristlere kıyı feneri olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA