Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bıktıran yazım hataları

Ekrandaki alt yazılarda yer alan bariz maddi hatalar ve imla yanlışları ile ilgili bu köşede çok yazı yazdım. Okurumuz Funda Akpınar da aynı duruma dikkat çekmiş:
"Merhaba Yüksel Bey, yazılarınızı her gün kaçırmadan takip ediyorum. Türkçemizin kullanımı ile ilgili hassasiyetinizi bildiğim için sizinle bir rahatsızlığımı paylaşmak istedim. Tüm kanallarda özellikle de ana haber bültenlerinde geçen yazılarda o kadar çok yazım hatası ile karşılaşıyorum ki, kanalı değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Ayrı yazılmayan bağlaç 'de-da'lar, ya da ayrı yazılıp 'teta' şeklindeki yazımlar. Büyük harfküçük harfe dikkat edilmemeler... Anlıyorum, magazin programlarında filan önemsenmiyor olabilir ama en azından ana haber bültenlerinde bu konuda hassasiyet gösterilse güzel Türkçemizin yozlaşması engellenmiş olabilir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA