Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dağdaki çobanı gördünüz mü?

Ardahan'ın Posof ilçesindeki çobanın konuşmasını perşembe öğle saatlerinde a Haber'de gözlerim dolarak izledim. Posof Belediye Başkanı ve Posof Kaymakamı'nın bir yaylada rastladığı 56 yaşındaki çobanın konuşması, müthiş bir demokrasi dersi gibiydi. Şöyle diyordu çoban:
"Allah memleketimize, milletimize kem gözle bakanın gözlerini çıkarsın. Böyle bir huzur nerede bulunur kardeşim? Allah halkımızdan razı olsun. Darbe görmüştük ama böyle darbe görmemiştik. Topla tüfekle, fakir fukaranın kesintisiyle uçak alınmış, tank alınmış, mermi alınmış. Halkın üzerine bu zulüm olur mu kardeş? Allah onların planlarını bozdu. Kirli oyunlarını başlarına verdi. Böyle bir şey olur mu askeriyede? Demek ki varmış. Aziz kardeşlerim üzülerek söylüyorum, çok üzgünüm; ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Özgürlük için canlarını feda etmişler. Onlar şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu vatan öyle kolay alınmadı."
Çobanın eğitim düzeyini bilmiyorum. Ama Anadolu'nun, böyle halk bilgeleriyle tıka basa dolu olduğunu gayet iyi biliyorum. 'Dağdaki çoban ile benim oyum bir olur mu?' diyenlerin, bu videoyu bulup defalarca izlemeleri ise en büyük dileğim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA